عقل سبز

عقل منبع اساسی معرفت

عقل سبز

عقل منبع اساسی معرفت

معادله تکلیف و نتیجه

سه شنبه, ۲۰ تیر ۱۳۹۶، ۰۸:۲۵ ب.ظ


حضرت امام ‌حسین(علیه‌السلام) هنگام خروج از مدینه فرمودند: «اَلّلهُمَّ اِنِّی اُحِبُّ الْمَعْرُوفَ و اَ‎کْرَهُ الْمُنْکَرَ»؛ خدایا، من ارزش‌ها را دوست دارم و از ضدّ ارزش‌ها بیزارم. امام‌ حسین(علیه‌السلام) با بیان این شعار، جنبش را آغاز و خروج از مدینه را عمومی و علنی کردند و با همین تعبیر در مزار پیامبر(صل‌الله‌علیه‌وآله)، از جدّ خویش خداحافظی و سفر خونین و تاریخی خود را آغاز کردند. معنای تاریخی و فراتاریخی این جمله کوتاه ولی پردامنه، آن بود که بی‌طرف نیستم و هرگز نخواهم بود. 

پس از این قیام، رویه‌های بسیاری در تاریخ واژگون شد. جنبش کربلا، انسان جدید و جهان جدیدی را ساخت؛ انقلاب، بدون امید به پیروزی، انقلاب با تأکید بر وظیفه، جنبشی برای کشته ‌شدن، برای پیروز نشدن، برای بت ‌شکستن و برای به زیر سؤال ‌بردن مشروعیّت دستگاهی که به دین، تظاهر می‌کرد و دروغ می‌گفت. قیامی برای ادای تکلیف و نه الزاماً دستیابی فوری به نتیجه.

آنان که به نتیجه و نه به تکلیف می‌اندیشیدند، نتیجه نگرفتند و از قضاء جمع اندکی که به تکلیف و نه به نتیجه، می‌اندیشید، نتیجه گرفت. آنان که تنها برای پیروزی می‌جنگند، در واقع، برای خود می‌جنگند؛ با یک پیروزی، مغرور و با نخستین شکست در دست‌یابی به نتیجه‌ی فوری مادی، مأیوس می‌شوند. اما آنان که برای پیروزی برنامه‌ریزی می‌کنند، اما برای وظیفه و نه پیروزی، می‌جنگند در شکست و پیروزی، به‌ یک ‌اندازه پیروزند و امیدوار.


برگرفته از گفتار حسین(علیه‌السلام)؛ عقل عاشق و عشق عاقل

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۴/۲۰
امین دانش نیا

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی